Македонија

Партијата Родина Македонија го чествуваше 9ти Мај-Денот на победата над фашизмот

Политичката Партија Родина Македонија, го чествуваше 9ти Мај-Денот на победата над фашизмот, кој се одржа во органија на амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија.

Делегацијата на Родина Македонија, положи свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци во големата татковинска војна во која беше победен фашизмот.

На пригодната свеченост се обрати амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин кој одржа говор посветен на паднатите херои од втората светска војна во Русија и Македонија.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!