Македонија

Бил Николов : Ќе скандираме ,,Нашето име е Македонија” додека гледаме како Заев се апси за предавство

 

” Јас пораснав скандирајки Македонија! на македонските протести пред независноста на Република Македонија. Ние сме од сите делови на поделена Македонија. Дали Заев очекува да скандираме “Северна Македонија” сега? Не, ние ќе скандираме #Нашето име е МАКЕДОНИЈА – додека гледаме како се затвара за предавство.”

– Бил Николов, претседател на македонското движење за човекови права.

 

 

Related posts