Category : Колумни

Колумни

Драган Стоиловски: Најголем дел од кандидатите на локалните избори се пулени на Неолибералните Атлантисти

админ
Со каква леснотија се заборава ср’жта на корените на македонската криза. Проблеми: Преспа, Бугарскиот, Тиранската… Нарачател : Брисел , Вашингтон преку Калето Цел: одземање контрола...
Колумни

Мишко Ливрински: На престојните локални избори ќе започне процесот на уривање на квислиншката власт и на враќање на Република Македонија

админ
Веќе извесно време започна кампањата за локалните избори. Само не знам за какви локални избори станува збор. Поточно сакам да кажам за кои локални избори...
Колумни

МИРКА ВЕЛИНОВСКА: МАНГУП, ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ И ГМО БРОЈЛЕР НА ГОСТИ ВО МАНУ

админ
Од моментот кога Република Македонија стана држава до денес, номинално имаше пет претседатели. Од нив фактички само еден ги исполнуваше критериумите за таа функција и...
Колумни

МИРКА ВЕЛИНОВСКА: РУСИТЕ ПАК ГО ПОБЕДИЈА ЕВРО-АТЛАНТСКИОТ ФАШИЗАМ. РЕД Е МАКЕДОНИЈА ПАК ДА ГО УНИШТИ УВЕЗЕНИОТ ГЕНОЦИДЕН ТУМОР

админ
Во Русија тукушто завршија парламентарните избори. Гледано низ призмата на историските последици, настанот и по сто и по илјада години ќе се оценува како катаклизмичен...
Колумни

Тања Царовска: Новите мерки за игнорантни идиоти што ги поддржуваат фашистичките мерки за сегрегација и дискриминација по вакцинален статус се следниве

админ
  БРЕЈКИНГ!!! Од најновата седница:Новите мерки за игнорантни идиоти што ги поддржуваат фашистичките мерки за сегрегација и дискриминација по вакцинален статус се следниве: – Да...
Колумни

Владимир Трајковски: Зелениот Еко – Фашизам, Идеолошкиот тутор на фармацевтските компании за депопулација на планетата

админ
  Заштитата на човековата околина, чистиот воздух, борбата против климатските промени, навидум кај секој човек наидуваат на позитивен пример и одобрување. Но дали е така,...
Колумни

Љубомир Цуцуловски: МЕРАК И СРЦЕ. Ви се исполни ли меракот, господине Стево Пендаровски? Еве, барем за оваа година, успеавте да го промените начинот на кој се славееше празникот Илинден во Крушево.

админ
МЕРАК И СРЦЕ. Ви се исполни ли меракот, господине Стево Пендаровски? Еве, барем за оваа година, успеавте да го промените начинот на кој се славееше...
Колумни

Зоран Витанов: Maкедонци, гледам дека некако не сакате да мислите. Веднаш да ви кажам: вие не мора да мислите, тоа е чин на морал, но некои пред вас морале да мислат за да ве одржат во живот како Македонци

админ
Maкедонци, гледам дека некако не сакате да мислите. Веднаш да ви кажам: вие не мора да мислите, тоа е чин на морал, но некои пред...
Колумни

Андреј Родионов: Првата светска војна беше конструкт на Англосаксонците и Германците за да ги реализираат своите глобалистички планови

админ
Пред 107 години, на 1 август 1914 година, Германската империја и објави војна на Руската империја – започна Првата светска војна, која стана детонатор на...
Колумни

Институт Радерфорд: Авторитаристите се пијани од моќ, Време е да се рекалибрира владата

админ
Со години наназад, страдавме од неправди, суровости, корупција и злоупотреба на вкоренетата бирократија на владата, која не води сметка за Уставот ниту за правата на...