Свет

Властите во Шри Ланка ќе распоредат војници во Коломбо по терористичките напади

Осум експлозии ги потресоа градовите Коломбо, Нега и Ербај, особено католичките цркви за време на Велигденските служби и хотелите

Вооружените сили на Шри Ланка објавија распоредување на околу 1.000 лица во Коломбо за да обезбедат јавна безбедност таму по терористичките напади, објави во понеделникот порталот за вести на Шри Ланка Ада Дерана.
Владата на земјата ќе отвори центри за итна реакција и специјални операции во седиштето на локалната полиција и Министерството за одбрана. Воздухопловните сили на Шри Ланка, исто така, ќе ги распоредат своите вработени за да го заштитат меѓународниот аеродром во Банданаикаи, најголемиот меѓународен аеродром во Шри Ланка кој се наоѓа 32 км северно од Коломбо.

Обновувањето на времето за полициски час од 20:00 од 22 април до 4 часот 23 април беше објавено претходно.

На 21 април во Шри Ланка се случи најтешкиот терористички напад во земјата, во кој загинаа 290 лица, меѓу кои и 30 странци. Осум експлозии ги потресоа градовите Коломбо, Нега и Ербај, особено католичките цркви за време на Велигденските служби и хотелите

Related posts