Македонија

„ГОГА НЕ Е ВМРО“ – ЧЛЕНСТВОТО НА ВМРО ДПМНЕ ГНЕВНО НА НАМЕТНАТИОТ КАНДИДАТ

Членовите на партијата која застана зад кандидат кој беше поранешен министер во владата на СДС, активист во т.н. „шарена револуција“ и наводно инволвирана во транзицискиот криминал, очигледно не го кријат и јавно го искажуваат своето незадоволство кон Силјановска.

Незадоволното членство не е само гневно со нејзиното минато, но и со најголемиот дел од нејзините либерални ставови, како пример нејзиниот став за легализацијата на истополовите бракови.

Повеќе од сигурна е веројатноста, земајќи ја во предвид поделеноста во партијата помеѓу патриотското крило и партиските овци, дека голем број од членовите на партијата нема воопшто ни да излезат на 21-ви април да гласаат.

Ваквите акции и изливи на јарост кон партиската врхушка на ДПМНЕ го навестуваат ова сценарио. Бојкотот е единствена надеж!

Related posts