МакедонијаПолитика

Ивон Величковски :Да не се лажеме, Заев повеќе не може да испорача.

Ивон Величковски од Либералната партија на својот Твитер профил напиша статус со кој предупредува дека состојбата во државата е алармантна без разлика дали земјава ќе добие брз датум за преговори за влез во ЕУ или не.

 

Да не се лажеме, Заев повеќе не може да испорача. Не го велам тоа јас, тоа е пораката од западните центри. МК нема време за “на ти – дај ми мандат”. Ако според Б.Османи (не)распаѓањето на земјата зависи од една препорака, тогаш состојбата е алармантна и со и без препорака.

 

 

Related posts