АктуелноМакедонијаРегион

Дали Ципрас доаѓа во Скопје со 70 грчки компании ?

Најверојатно на 2 Април доаѓа бизнис делегацијата што ќе го придружува грчкиот премиер Алексис Ципрас за време на посетата во Скопје

ќе бидат вклучени над 70 големи и средни компании

Грчката новинска агенција објаснува дека компанијата за инвестиции и надворешната трговија „Enterprise Greece“, е надлежно државно тело, под надзор на Министерството за економија и развој, за привлекување инвестиции во Грција и за промоција на извозот, „со цел да се промовира земјата како атрактивна инвестициска дестинација и да промовира конкурентни извозни производи и услуги во Грција“.

И едно многу логично прашање, дали конечно бизнис компаниите од Македонија ќе можат конечно да пласираат производи во Грција?

без да имаат притисоци од грчките државни органи како до сега ?

Related posts