МакедонијаПолитика

Ќерката на пратеникот Сашо Василевски унапредена како награда за неговото гласање за уставните измени.

 

Ќерката на пратеникот Сашо Василевски унапредена како награда за неговото гласање за уставните измени.

Олга Василеска, ќерката на пратеникот Сашо Василески од Охрид која е  вработена во МК Железници,пред еден месец е унапредена во раководител на правната служба како награда за неговото гласање за уставните измени во собранието на РМ заедно со уште неколку други колеги пратеници од коалицијата на ДПМНЕ во собраниските клупи.Сашо Василевски заедно со Крсто Мукоски (вратарот) се најпрозиваните за предавство од групацијата пратеници која гласаше за уставните измени спротивно на ставот на нивната веќе поранешна партија ВМРО-ДПМНЕ.

 

 

https://twitter.com/KMandrina/status/1137986077573230592

Related posts