Category : Дијаспора

Дијаспора

Македонците од Австралија со порака до МПЦ: Не прифаќаме јурисдикција на Вселенската патријаршија

Админ
Чекорењето на Македонската православна црква-Охридска архиепископија кон Томосот за автокефалност го отвора и прашањето: во чија јурисдикција, односно, надлежност ќе се најдат нејзините четири Епархии...
Дијаспора

Драган Стоиловски : Влијанието на Сорос во работата на Европскиот Суд за Човекови Права – Русија влегува на сцена

Админ
  Влијанието на Сорос во работата на Европскиот Суд за Човекови Права – Русија влегува на сцена Разоткривањето и правната разрешница на вмешаноста на Сорос...
Дијаспора

Никола Ѓурѓај : Наша мисија е да го негуваме идентитетот на 120.000 Македонци во Албанија

Админ
Никола Ѓурѓај, претседател на Македонско друштво „Илинден“-Тирана и главен и одговорен уредник на истоимениот весник на македонски јазик во Албанија, вели дека кај западниот сосед...