Category : Култура

Култура

Џејми Ли Кертис за „Медена земја“ : Воодушевена сум!

админ
Реакциите за македонскиот документарен филм „Медена земја“ не стивнуваат. Своите впечатоци на социјалните мрежи ги сподели и познатата актерка Џејми Ли Кертис. „Колку совршен момент...
Култура

Сирма Коневска : Кон премиерата на филмот Врба од режисерот и сценарист Милчо Манчевски

админ
  Кон премиерата на филмот Врба од режисерот и сценарист Милчо Манчевски Вчера вечер на три локации во Скопје и повеќе градови во Македонија премиерно...
Култура

Во Скопје отворена изложбата „100 раритети на руската државност”

админ
Денеска, на свеченото отворање на документарната изложба „100 раритети на руската државност”, организирана од Федералната архивска агенција, Државниот архив на Руската Федерација и Амбасадата на...
Култура Македонија

Казни за вработените во Македонската Опера и Балет кои ќе хранат мачки

админ
Директорот на МОБ(институција која северџаните ја прекрстија во НОБ),Васо Ристов издаде апсурдно соопштение до вработените во таа установа во кое се забранува харанење на уличните...
Култура Музика

Интервју со Димитра Цилевска – Поет,композитор и музичар,повод новата песна со наслов Ко Вонземјанец

админ
  Во потрага по квалитет во нашава ни мила Родина патот не нанесе во Битола,градот на конзулите.Битола одсекогаш била расадник за таленти на сите полиња...
Култура

Олга Новачева – Громот му помага на громовникот Илија.Се ВЕЛИ дека тие заедно ќе грмнат – ,,За тебе Рацине,,

админ
  ,,Познато е дека топонимот Велес го поврзуваат со називот Вила Зора, што подоцна стана погрешно докажувајќи дека се работи за некогашна Бела Зора која...