Category : Религија

Религија

БОГОМИЛИТЕ, СВЕТИОТ ГРАЛ КОЈ МАКЕДОНЦИТЕ МУ ГО ПОДАРИЈА НА ЧОВЕШТВОТО

админ
Многумина од вас го гледале „Кодот на Да Винчи“, ја читале книгата на Ден Браун, прочитале некоја друга книга или гледале документарна емисија за катарите,...
Регион Религија Свет

Грчката православна црква со поддршка на вакцинацијата – теориите за микрочип во вакцините се нереални

админ
Светиот синод на црквата на Грција, знаејќи дека вакцинацијата е најголем чин на одговорност кон ближните, им препорачува на сите, во консултација со нивниот лекар,...
Религија

Во Ерусалим за процесијата на Светиот оган присутни само вакцинираните од Ковид

админ
ЕРУСАЛИМ  – Стотици вакцинирани христијански верници ако така можат да се наречат, го искористија израелското олеснување на ограничувањата во саботата, посетувајќи ја ерусалимската црква почитувана...
Религија

Грчката Православна Црква : Јогата е неспоива со православната вера

админ
Грчката црква ја критикуваше практиката на јога во борбата против стресот поради коронавирусот, оценувајќи дека јогата е „целосно некомпатибилна“ со православната вера. „Јогата е апсолутно...
Религија

СВЕШТЕНИЦИТЕ ПАДНАА НА ИСПИТОТ НА ВЕРАТА ПРЕД МОШТИТЕ НА СВЕТИ ЃОРЃИЈА

админ
“Познато е како многу болни, слепи, хендикепирани оделе кај моштите на св. Ѓоргија кои имаат исцелувачка моќ. А, сега толку неверување во истите тие мошти?...
Религија

МОСКВА : Патријархот Вартоломеј „има папски амбиции“

админ
Претседателот на Комитетот за развој на граѓанското општество, јавни и религиозни организации на Руската државна дума и претседателот на Меѓупарламентарното собрание за православие (ИАО) Сергеј...
Религија

Папата Франциск : Христијанството во Европа дојде од Македонија (ВИДЕО)

админ
Папата Франциск посвети цела проповед за Македонија, прикажувајќи ја како врата преку која дошло Христијанството во Европа. На ауденцијата во четвртокот на 30 октомври 2019...
Религија

Грчката црква ја призна автокефалноста на Украинската православна црква

админ
Светиот синод на Грчката православна црква денеска официјално ја призна автокефалноста на Украинската православна црква. Одлуката е донесена по барање на Вселенската патријаршија. Во гласањето...