Свет

Авганистан нема да се користи против Русија, вели портпаролот на Талибанците

 

Делегација на талибанското движење (забрането во Русија) потврди на состанокот со рускиот претседателски пратеник за Авганистан Замир Кабулов дека почвата на Авганистан нема да се користи против Русија и другите соседни земји, изјави портпаролот на кабинетот на талибанците во Катар Мохамад Сохаил Шахин за новинарите .

“Тоа беше многу добар состанок со Кабулов за односите меѓу Авганистан и Русија. Ние го уверивме Кабулов дека почвата на Авганистан нема да биде искористена против Русија и другите соседни земји на Авганистан”, рече тој како одговор на прашањето на ТАСС.

Кабулов во средата изјави за ТАСС дека неговиот состанок со талибанската делегација беше фокусиран на начини за забрзување на процесот на национално помирување во Авганистан.

 

Related posts

Leave a Comment