Колумни

АДАМ ВОЛИНЕЦ : Живееме во свет каде лагата постана службена информација, а вистината теорија на заговор!

Believing conspiracy theories might make you a criminal

 

Живееме во свет каде лагата постана службена информација, а вистината теорија на заговор!

Кога ќе почнете да им кажувате на луѓето за овие болни аномалии во општеството, кога ќе почнете да им кажувате дека има психопати кои за свои изопачени интереси сакаат да ја преземат контролата врз човековиот живот, луѓето само одмавнуваат глави и велат дека тоа не ги засега и дека се работи за теорија на заговор. Меѓутоа ниту една таква особа нема прочитано некоја солидна книга со директни искуства и сведоштва ниту пак детално проучувале и влегле во зајачката дупка. Постои голема маса на луѓе спијачи кои се претворија во стадо овци, предадени во цврстата прегратка на конформизмот. Она што е дополнителен проблем е што многу добри луѓе исто така спијат во длабок сон и како такви стануваат алатка во служба на овие архонтски управители. Секако многу информации што протекуваат на таа тема се исто погрешни во дел, што од незнаење на истражувачите а што намерно преку центрите на контрола, каде целата вистина на тој начин поприма карикатурен облик. Меѓутоа дали следново ви личи вам на теорија или на пракса?

Најпознатата фраза на истражувачкото новинарство „Следете ги парите“ е дериват на американскиот сценарист Вилијам Голдман во култниот филм „Сите луѓе на претседателот“. Кога зборуваме за врските Западна и Источна, тогаш подобар термин веројатно би бил „Следете го Ротшилд“. Во својата книга Мемоари, Дејвид Рокфелер експлицитно изјавува: „Некои луѓе веруваат дека ние претставуваме тајна клика што работи против американските интереси, нарекувајќи го моето семејство и мене„ интернационалисти “кои заговоруваат за изградба на интегрирана глобална политичка и економска светска влада. Ако ова се обвиненијата, јас сум виновен и горд сум на тоа “.

Нема повеќе млади луѓе на нивите да одгледуваат храна за себе, нема повеќе деца на игралишта да ги исполнуваaт улиците со смеа, нема повеќе млади да се соберат околу мудрите старци за да слушнат некоја животворна мудрост која ја храни душата, нема повеќе ниту мудри луѓе да не потсетат на она што е навистина важно, и се чини дека многу наскоро доколку не ја запалиме црвената лампа ќе не снема.

Во 1947 година ЦИА започнала да го користи филмот како средство за психолошко војување и оттогаш филмовите, рекламите и медиумите се користат за вештачки да се премислат и присилно да се утврдат лажните вредности кои се профитабилни. Во1982 година директорот на ЦИА, Вилијам Ј. Кејси, ја дава својата контроверзна изјава велејќи; „Знаеме дека нашата програма за дезинформација е завршена веднаш штом лагите остануваат единственото нешто во кое луѓето можат да веруваат“.

Денес живееме точно во светот за кој зборувал Вилијам Кејси, па затоа живееме во свет каде лагата стана официјална информација, а вистината стана теорија на заговор. Ваквата состојба со вирусот корона и сите оние луѓе кои преку медиумите се вклучија во овековечување на овој страв, е најдобриот показател за што зборуваше поранешниот директор на ЦИА.
Јас сум еден од оние луѓе кои избираат да веруваат во човековата добрина затоа што длабоко чувствувам дека има многу повеќе добри луѓе за разлика од архонтите во човечка форма. Сепак, она што е проблем е што добрите луѓе спијат во длабок сон и како такви стануваат алатка во служба на злото.
Луѓето несомнено го прифатија карантинот и неуставното лишување од слободата на движење и усвоија мерки што го нарушуваат здравјето многу повеќе од КОВИД-19.
Сепак, ова не е сè што е на списокот за прифаќање, најинтересно допрва треба да дојде; прво, ќе дојдат вакцини кај нас што ќе треба да ги прифатиме ако сакаме да патуваме или дали нашите деца да одат на училиште кое во иднина се спрема да биде преку компјутер од дома (ова е само тест) и така натаму, потоа влегуваат микрочипови за да ги заменат сите наши документи и пари од хартија, а педофилијата тропа на вратата на начин за кој веќе се дискутира која е најниската старосна граница за сексуална зрелост. Планот е постепено таа граница да се спушти на 16, а потоа и на 14-годишна возраст, за да се усогласат воие закони со Талмудот и да може да се отворат легитимни сиропиталишта. Со еден збор болештијата да стане нормална, а нормалното да стане болештија…
Драги мои, ова е светот во кој живееме, свет кој го создадовме и без разлика колку некој ги затвора очите кон сето ова, без разлика колку и да си кажете себеси дека сето ова е теорија на заговор, овие заговори ќе се исполнат како и многу други на кои нашите предците ги затворија очите.
Пред тоа, имаше луѓе кои велеа дека ќе дојде време, што беше тешко да се замисли во тоа време. Луѓето порано велеа дека имало денови кога луѓето нема да имаат контрола врз производството на својата храна, тие рекоа дека јавните добра ќе бидат одземени од јавноста преку сомнителни приватизации, дека војните ќе се водат на психолошко и биолошко ниво …
Луѓето кои го кажаа ова пред 50-60 години беа наречени параноични теоретичари на заговор, а денес живееме според нивните теории на заговор. На ист начин, ако не одговориме сега, нашите деца ќе го живеат она што ние денес го нарекуваме теории на заговор. На нас е сега да одлучиме каков свет ќе им го оставиме на нашите деца и на нивните деца.
Многу е добро и потребно да се биде позитивен и да веруваме во нашата огромна моќ и потенцијал како заедница , но во исто време треба да се биде одговорен за болестите што се случуваат околу нас, затоа што ако оваа болест се шири малку повеќе, тогаш смртта ќе биде единственниот ’среќен’ крај ’ што можеме да го замислиме.

Цело време не делат за да не можеме да се обединиме, бидејќи ако сме сите сложни и обединети како свесни и совесни луѓе тогаш стравот се префрла на нивна страна. Од тоа најмногу се плашат од единство и од обединувањето на луѓето. Се дур се делиме на теоретичари и пркатичари, на глупаци и паметњаковци ние само губиме…главната цел во овој момент е тактиката на ОБЕДИНУВАЊЕ, НАМЕСТО НА РАЗЕДИНУВАЊЕ

Адам Волинец

 

Фотографија на Adam Volynets.

Related posts

Leave a Comment