Колумни

Ако не ја поразиме СеверЏганија, секој еден Македонец без разлика дали живее во татковината или во соседството, дијаспората, станува соучесник во ЕТНОЦИДОТ на сопствениот наРОД – Зоран Славјански

 

Еве добиете датум за депонијата СеверЏганија, И ?

Кој Енергетски инфраструктурен објект ќе донесе поефтина енергија за производство на конкурентен производ кој ќе донесе поголеми примања ?

Кој државен апарат ќе ги тргне феудалците од економијата?
Фирма феудална А на која се трупаат долгови, Фирма Феудална Б, која трупа богатство.
Фирма А пропаѓа илјадници чесни македонски фамилии кои работат од утро до мрак да ги преранат своите фамилии, тука, ДОМА, остануваат без своите чесно заработени пари.

Бегале затоа што немале високи плати ?
НЕ! Бегаат затоа што има голема неправда, а таа непрадва извира од ПАРТИСКАТА ДРЖАВА НА СДС и ДПНЕ!
Јас сум учесник во приватниот бизнис и гледам како преку ноќ ЧОВЕК ФИРМА СТАНУВА ФАКТОР ВО БИЗНИСОТ!

И што велите, датумот за Депонијата СеверЏганија, што ќе донесе ?

Не браќа и сестри Македонци.

Датумот за Македонија треба да е од Македонци, за Македонија.

Ние треба да дадеме датум до кој Македонија ќе ја претвориме во модерна но и традиционална држава, која ги почитува вредностите на Македонскиот и другите народи во Македонија!

Ние треба да ги кренеме вредносните системи, каде најдобрите економисти, доктори, научници, земјоделци, инжинери ќе бидат први, но први за да служат, а не први за да парадираат!

Ако не ја поразиме СеверЏганија, секој еден Македонец без разлика дали живее во татковината или во соседството, дијаспората, станува соучесник во ЕТНОЦИДОТ на сопствениот наРОД.
Најголем срам за оваа генерација на Македонци.
Најголем!

Зоран Славјански

Related posts

Leave a Comment