Свет

Алтернативата за Германија ја отфрла задолжителната вакцинација

Можно е да е слика од 1 лице и текст кој вели „Nein zu Impfpflicht und Impfzwang! Tino Chrupalla, Spitzenkandidat Deutschland. Aber normal. AfD“

Сите уверувања на канцеларката Меркел дека нема да има задолжителна вакцинација против корона не се за верување. Политичарите користат трговски тактики за да извршат сè поголем притисок врз здравите граѓани кои не сакаат да се вакцинираат, изјави Тино Крупала од суверенистичката партија, алтернатива за Германија.

Шефот на кабинетот на канцеларката Ангела Меркел, Хелге Браун, денес за весникот „Билд ам Зонтаг“ изјави „Вакцинираните луѓе дефинитивно ќе имаат поголема слобода од оние кои нема да се вакцинираат“. Министерот-претседател на регионот Баден-Виртемберг, Винфрид Кречман, повеќе не сака да ја исклучува задолжителната вакцинација наспроти ДПА и смета дека е можно „во одреден момент да се дозволи одредени области и активности да бидат ограничени само на вакцинираните лица“ .

Алтернативата за Германија ја отфрла задолжителните и присилна вакцинација. Мора да биде доброволна одлуката на секој граѓанин дали сака да се вакцинира или не. Разбирливи се грижите за вакцините COVID-19 во однос на нивната ефикасност или несакани ефекти. Вакцините не се толку добро тестирани како што обично треба да бидат и се условно одобрени. Исто така, на владите не им е дозволено да ја направат вакцинацијата задолжителна со повлекување или ограничување на одредени основни права за оние кои не ае вакцинирани. Правото на физички интегритет мора да остане неприкосновено!, изјави Тино Крупала.

Related posts

Leave a Comment