Свет

Американски офицер: Русија може да ги испрати САД во камено доба со еден удар

Dr. Phillip A. Karber - Ukrainian American Veterans

Новинската агенција „В-Татарстан“ пренесува дека американскиот експерт Филип Карбер во емисијата на „Канал 5“ открил зошто САД не можат да му испорачаат сериозно и моќно оружје на Киев.

„Руската Федерација, која го има најмоќното нуклеарно оружје, лесно може да ги уништи Соединетите Американски Држави. По нуклеарен удар, Западот лесно може да се врати во каменото доба“, изјави поранешниот офицер и советник на шефот на Пентагон, Филип Карбер.

Претходно, поранешниот израелски оперативец Јаков Кедми за медиумите изјави кој град вооружените сили на Руската Федерација прво треба да го освојат во една од следните акции. Тој изјави дека градот Очаков има моќен воен потенцијал, како и дека мора да се окупира излезот преку Днепар до Црното Море.

Related posts

Leave a Comment