Свет

АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОР:Владата на САД е „најголемиот пропагандист во светската историјата“.

Rand Paul Will Try To Fire Fauci By Introducing New Amendment

Ова го изјави американскиот сенатор Ренд Пол на сослушувањето на Советот за контрола на дезинформации.

Според републиканецот, во изминатиот половина век, сите несогласувања во САД се „решени со спорови без држави-арбитри“. Сенаторот рече дека не сака ограничувања и дека Американците не се толку глупави „за да имаат потреба од луѓе да зборуваат за она што е вистина“.

Како пример за лажни вести од американските власти, Пол ги наведе изјавите на администрацијата на Буш помладиот за присуството на оружје за масовно уништување во Ирак и потсети на скандалот Иран-Контра за нелегалното снабдување со оружје на милитантите.

Самиот совет за контрола на дезинформации беше создаден од администрацијата на Бајден за да се спротивстави на Русија, меѓу другото. Сенаторот Том Котон претходно изјави дека Вашингтон ги доживува како дезинформации сите факти кои се незгодни за шефот на САД и Демократската партија.

Related posts

Leave a Comment