Реакции

АНДРЕЈ РОДИОНОВ: ЛЕВИЦАТА ПОВТОРНО И ЗАБИВА НОЖ ВО ГРБ НА РУСИЈА ИСТО КАКО ВО 1917

Zjuganov: La Rivoluzione d'Ottobre è stata un punto di svolta  nell'evoluzione dell'umanità | L A V I A D E L S O C I A L I S M O

Пратениците од Комунистичката партија, на чело со нивниот лидер Генадиј Зјуганов, поднесоа до Државната Дума предлог-закон со кој се предлага историското национално знаме на Русија да се замени со црвеното – советско. Комунистите ја нарекоа модерната тробојка во објаснување „подарок од Холанѓаните“ и „симбол на руските колаборационисти“.

Според мене, ова не е ништо повеќе од уште едно предавство, типично за левицата, како што беше во 1917 година, кога Русија практично застана на масата на победниците. И сега, кога руската армија и целиот руски народ се во целосно единство и ја спроведуваат долгоочекуваната декомунизација на поранешна Украина, како што правилно изјави Владимир Путин во своето обраќање пред почетокот на воената операција, овие црвени бандити повторно сеат конфузија во позадина. Време е да ги повикаме овие „другари“ без национална самосвест на фер судење за ваквите лудости, особено во време на војна, кога целиот Запад се фрли на оружје против Русија!
На мене, како и на сите добри руски луѓе, не ми треба советското знаме, освен ако тоа е дел од нашата историја и симбол на победата над фашизмот! Ни треба нашата руска национална тробојка – знамето на Велика Русија!

Андреј Родионов-лидер на здружението Русов

Нема опис за фотографијата.

Related posts

Leave a Comment