Интервју

АНДРЕЈ РОДИОНОВ: НА МАКЕДОНИЈА И Е МЕСТО ВО ЕКОНОМСКИ И ВОЕН СОЈУЗ СО БРАТСКА РУСИЈА(ВИДЕО)

Време е сите словенски народи, а посебно православните словени, да се обединат во сесловенска конфедерација која би се грижела за заедничките интереси

Андреј Родионов, претседател на меѓународното здружение Русов, во емисијата Родински Разговори, говореше за потребата од обединувањето на сите словенски народи под едно знаме.

Тој посебен акцент стави на соработката помеѓу македонските родољуби и нивните руски браќа. За него нема дилеми дека античкото наследство на Филип и Александар Македонски е наше автохтоно наследство и дека хеленскиот печат кој западните не добронамерници му го ставаат на истото, се само еден од низата удари врз словенските народи од кој Македонија има посебна величина.

Родионов зборуаше и за непријатниот инцидент кој тој го имаше на Македонската граница кога полицијата го задржала непотребно повеќе од еден час и го претресувала целосно.

Погледнете го целосното интервју овдека:

 

http://

Related posts

Leave a Comment