Колумни

Андреј Родионов: Првата светска војна беше конструкт на Англосаксонците и Германците за да ги реализираат своите глобалистички планови

Пред 107 години, на 1 август 1914 година, Германската империја и објави војна на Руската империја – започна Првата светска војна, која стана детонатор на големите револуции, вклучувајќи ги револуциите во февруари и октомври 1917 година во Русија и револуцијата во ноември 1918 година во Германија . Како резултат на оваа војна, четири империи престанаа да постојат: руската, австро-унгарската, отоманската и германската.

Сега, во ретроспектива, многу луѓе сакаат да шпекулираат, велат дека Гаврило Принцип е виновен за тоа што Србија не направи отстапки на Австро-Унгарија, или дека Русија не мораше да интервенира во овој конфликт и многу повеќе. Сепак, сигурен сум дека ако не беа горенаведените фактори, првата светска војна сепак ќе се случеше, затоа што глобалистите, Англосаксонците и Германците, навистина го сакаа ова, што значи дека ќе најдеа начин да го предизвикаат како и да е нејзиниот почеток.

Што се однесува до одлуката на императорот Николај II, да посредува за братската православна Србија, и покрај трагичните последици за Русија, тоа беше вистинска одлука, без повеќекратни потези.

Главната работа е дека рускиот народ се заложи за своите помлади браќа и тоа е свето нешто, но фактот дека како резултат Русите беа меѓу губитниците, прво, поради предавниците одзади, вклучувајќи ги и болшевиците и второ , сигурно е подобро да се биде губитник отколку да се предадеш без борба! Како што знаете, се што не не убива не прави посилни!

Општо земено, Првата светска војна е голема трагедија за сите Европејци – всушност, една голема Граѓанска војна, која за рускиот народ исто така се претвори во внатрешна граѓанска војна. Никогаш повеќе! Вечен спомен за оние што загинаа во таа голема војна!

Анддреј Родионов

Related posts

Leave a Comment