Колумни

Андреј Родионов: Сега е време Словените обединети да ги набркаат САД од Европа

Ја гледав германската историска серија со шест епизоди „Варвари“, за битката во шумата Теутобург на почетокот на 1 век н.е, кога обединетите племиња на древните Германци заробиле и уништиле три римски легии, кои довеле до ослободување на германските земји од владеењето на Римската империја и им овозможиле да ја задржат својата независност. Добар филм, поучен.

Сепак, зборуваме за нешто друго, гледањето ме инспирираше на одредени паралели. Ако САД, како што знаете, го имитираат античкиот Рим и во голема мерка урдуваат според неговиот принцип, тогаш словенските народи се токму таа сила што, обединети, можат и треба да ги исфрлат прекуокеанските окупатори и нивните послушници од нашата Европа. Само повторно, како кај античките Германци и на Словените им пречи разединувањето и непријателството меѓу нашите народи, кое активно се разгорува, со помош на истите Американци. Што се однесува до Германците, очигледно е дека тие повеќе не се како порано и дека тие самите не можат да ја извршат оваа задача, но како сојузник на Словените би можеле добро да се покажат, особено затоа што има многу заедничко меѓу нашите народи .
Значи, Словени, време е да размислиме и да донесеме правилна одлука, бидејќи ситуацијата во светот придонесува за тоа – САД ја губат својата позиција, додека Русија, напротив, постепено се зајакнува. Сега е време да се направи избор, или да се продолжи по патот на меѓусебно непријателство и самоуништување, дозволувајќи му на американскиот „господар“ да доминира во нашиот дом или обединување кое ќе го врати дома, истовремено расчистувајќи ги нашите земји од сите проамерикански предавници. Изборот е наш, Словени!

Андреј Родионов –  Претседател на Здружението за Сесловенско обдинување, Русов.

Related posts

Leave a Comment