Колумни

Андреј Родионов: Третата светска војна е веќе во тек, но засега е во прилично блага форма

Всушност, Третата светска војна е веќе во тек, но засега во прилично блага форма, како резултат на која ќе остане само една од страните – Велика Русија и Кина или глобалистичкиот Запад.

И колку побрзо рускиот народ го разбере ова, толку побрзо ќе се откаже од стариот потрошувачки живот, трансформирајќи се себеси во мисија на долгогодишни искушенија и борба во име на највисоката цел – руската победа, толку подобро ќе биде за сите нас.

Што се однесува до војната, да, за некои тоа е трагедија, горчина на загубата. Но, за нацијата како целина, ова е божествена ролна која го чисти нашиот народ од себичноста и материјалистичката зависност. Всушност, војната е тестот што создава нација. Војната ја убива инфекцијата на индивидуализмот и либерализмот, ја обединува нацијата, го прави секој нејзин претставник посилен и го исполнува со големото витално значење за служење на нацијата и на татковината.

Очигледно, жртвите на луѓето положени на олтарот на војната не можат да бидат залудни, тие се собираат во една критична маса наречена дух на нацијата, за да ги прашаат живите дали се постигнати целите за кои паднале хероите? ! И тешко на тие што ни го блокираат патот!

Кога еден народ се мобилизира за да постигне повисока национална цел, особено како што е победата во глобалната конфронтација за нашата иднина, не може да има толеранција за оние кои ни се мешаат, кои се осмелуваат да ја исмеваат нашата волја за победа или да го доведуваат во прашање нашиот национален импулс. Неопходно е еднаш засекогаш да го исчистиме тилот од оние кои не сакаат да маршираат во единствена руска формација.

Паднатите херои не повикуваат да бидеме безмилосни и кон себе и кон непријателот, на патот кон нашата руска победа!
Нација, татковина, победа – еве што треба да пишува на нашите руски транспаренти! А ние, Злите Руси, чие време дојде, Русија повторно ќе ја направиме Голема!

Слава на Русија!

Андреј Родионов-Лидер на меѓународното здружение РУСОВ

Related posts

Leave a Comment