Свет

АНТИ НАТО МАРШ ВО ИТАЛИЈА: „НАТО го масакрира украинскиот народ“ (ВИДЕО)

„Анти-НАТО марш“ се одржа во саботата во Верона, кој ги таргетираше државите од Атлантската алијанса,  пред сè САД и останатите, кои според организаторите се вистинските виновници за конфликтот во Украина. 

На чело беше елоквентен транспарент на кој пишуваше „Роден за да провоцира“, проследен со еднакво експлицитна изјава: „Ебати Бајден“. 

Организаторите на вчерашните демонстрации причините за протестот ги објаснија вака: „Со недели не заземавме јасен став за војната во Украина. Прво се документиравме, па слушавме директни извори. И сфативме дека официјалниот наратив, што се однесува до Ковидот, е тотално несигурен“. Затоа, организаторите на вчерашниот марш секогаш велеа „оваа војна е организирана, сакана и одржувана од западните сили, управувани од НАТО. НАТО го масакрира украинскиот народ. А вазалните влади се покоруваат. Тоа е поради оваа причина и затоа решивме да реагираме, – заклучија промоторите на маршот“.

Демонстрантите ги критикуваа властите на Италија и на САД. Демонстрантите носеа италијански знамиња, анти-НАТО транспаренти и транспаренти како „НАТО, излези од Европа!“ Демонстрациите беа обезбедувани од полицијата.

 

Related posts

Leave a Comment