Свет

Асирците во Шведска размислуваат да формираат полициски сили откако добија смртни закани

Асирците во Шведска се соочуваат со закани за насилство од голем број луѓе, соопшти сириската национална федерација за шведскиот весник Самхелсните  оваа недела.

Во понеделникот сириската национална федерација објави Фејсбук пост во кој откриваат голем број закани што ги добиле од луѓе што зборуваат арапски.

Според овој пост, сириската национална федерација контактирала со полицијата во Шведска за овие закани; сепак, ништо не е направено за да се обезбеди нивната безбедност.

Неколку членови на групата го коментираа мислењето и го повикаа СНФ да создаде полициска сила за справување со овие закани.

Еден член рече: “Ние мора да добиеме сопствена полиција!”

СНФ соопшти дека во неколку наврати добиле закани, со тоа што полицијата не презела никакви мерки.

“Малку е поинаку. Тие, на пример, може да нè обвинуваат дека сме заминале во западните земји бегајќи од Блискиот Исток и дека сме предавници. Во еден момент тие рекоа дека ќе го прават истото со нас во Шведска, како што тоа го правеа и на Блискиот Исток “, рече СНФ.

На прашањето што значат овие закани, СНФ соопшти дека “е геноцид што се спроведува на Блискиот Исток против христијаните. Ги гледаме овие екстремистички групи и овде во Шведска преокупирани со нас. “

“Очекуваме  граѓанска војна меѓу различни групи, ако некој не ја спушти топката. Луѓето што направија ужасни дејства на Блискиот Исток, сега се тука … и никој не се грижи за тоа “, продолжија тие.Според претходните информации на социјалните мрежи , постои широко распространето чувство на несигурност меѓу Сиријците во Шведска што се однесува на способноста на владеењето на правото и заштитата и да ги гони злосторниците.

Related posts

Leave a Comment