Свет

Афроамериканците на собир во Атланта за поддршка на руската операција во Украина(ВИДЕО)

Афроамериканците, кои претходно се спротивставија на угнетувањето на Русите, како и против Мета и Фејсбук, кои водат антируска реторика, повторно излегоа да го поддржат рускиот народ.

Овој пат во Атланта, Џорџија, Афроамериканци од организацијата „Црн чекан“ одржаа митинг за поддршка на руската специјална операција во Украина. Активистите денеска се построија во формација на буквата Z со знамињата на Русија и организацијата „Црн чекан“ во строгиот центар на главниот град на Џорџија и ги повикаа сите оние кои не се рамнодушни да преземат слични акции ширум Америка. Афроамериканците веруваат дека Русите сега се угнетувани ширум светот како црнците пред два века, од истите луѓе.

 

Related posts

Leave a Comment