Свет

БАЈДЕН НЕ Е ВО ФУНКЦИЈА: Добива инструкции што да каже и направи (ВИДЕО)

Tous les articles sur ce thème Joe Biden | 24 heures

Сегашниот лидер на САД, Џо Бајден, повеќепати откриваше дека одговорите ги читал од лошо скриена хартија, освен тоа, честопати јазикот му „одел праволински“, па својот говор го започнувал со зборовите: „Ми рекоа да кажам…“ , а последната во низата сè почести комично-трагични ситуации што ги докажува тврдењата на речиси цел свет дека тој е само фигура во туѓи раце и дека нема когнитивна способност да ја води државата, е Фотографија која вчера кружеше низ светот, на која се гледа како Бајден држи лист со упатства, како да влезе во собата и како да се збогува, како и детален потсетник да седне, да каже „благодарам“ и на крајот да излезе.

Дека на претседателот на САД му требаат „инструкции“ како да седне и како да ја напушти просторијата, потсетување прво да каже „Здраво“, а потоа да постави прашање, како и упатства за тоа кога и како да се каже „ви благодарам“ и да излезе од собата, предизвика комични реакции ширум светот, но и оправдана загриженост на милиони Американци кои чувствуваат дека губат контрола над нивните судбини бидејќи е очигледно дека формалниот лидер на нивната земја е само марионета на вистинските скриени моќни луѓе.

Австралискиот медиум Sky News истакна дека мрморењето и сопнувањето се единствените работи што американскиот лидер знае да ги прави сам.

– Нека му закачи некој дека „не е во функција“ на Џо, се заклучува во извештајот.

Related posts

Leave a Comment