Свет

Бил Гејтс не престанува да го напаѓа човештвото : „Пандемија 2“ пристигнува во 2025 година како биотерористички напад

Bill Gates says these are his superpowers

Гостувајќи популарната емисија „Лејт Шоу“, основачот на „Мајкрософт“ најави нова пандемија која според него би можела да го погоди светот за пет години.

„Пандемија 2“ доаѓа. Тоа ќе биде биотерористички напад . „Според моите проценки, тој ќе биде изведен во 2025 година “ , рече Гејтс во интервјуто преку Скајп.

Откако се повлече од „Мајкрософт“, Бил Гејтс во 2000 година тој и неговата сопруга Мелинда основаа фондација посветена на вакцинирање на невакцинирани деца во региони каде што детската парализа сè уште не е искоренета.

Гејтс, чија основа е ангажирана во пронаоѓање на вакцина против вирусот корона, се осврна и на тековната пандемија.

„Поради вирусот корона, ќе живееме вака до лето. Но, дотогаш, ќе ни биде потребно чудо. Ефектот на вакцината можеме да го видиме дури подоцна. Се плашам дека вистинската придобивка може да се види дури после две години – на лето. „Никој не добива, сите губиме“, рече тој.

Related posts

Leave a Comment