Политика

Бил Николов – Кога се среќавам со политичари од западот, моите први зборови се : НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА!

 

Претедателот на Македонското здружение за човекови права од Канада и жесток противник на наметнатата промена на името на државата Бил Николов, на својот Твитер профил напиша :

 

Секој  македонски орган или лице кое дискутира за  членство на Македонија во НАТО, без да ја осуди наметната промена на името не може да тврди дека ја претставува Македонија. Тие ја етаблираат ,,Северна Македонија.

Кога се среќавам со политичари од западот, моите први зборови се : НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА!

 

 

Related posts

Leave a Comment