Македонија

Бил Николов : Куп скандали на нелегитимната „влада“ на Заев.Сите треба да бидат уапсени за предавство.

Претедателот на здружението за човекови права на македонците од Канада и истакнат борец за македонската кауза и жесток противник на преспанскиот договор со кој противуставно се промени името на нашата земја,Бил Николов,се огласи на твитер по повод многубројните скандали кој деновиве ја тресат Македонија а се производ на најблиските соработници на Заев и на нелегитимната власт и судство.Тој го посочи и лидерот на најголемата опозициска партија Мицковски како човек кој не прави ништо да се исправат катастрофалните грешки по македонските базични интереси кој во изминативе две години ги направи владата на Заев со промената на уставното име и еден куп билатерални договори со соседите на штета на Македонија.Тој напиша :

Куп скандали на нелегитимната „влада“ на .Сите треба да бидат уапсени за предавство.За жал, немаме про-македонска опција.Повеќе пати го прашав Мицкоски дали ќе го поништи Преспанскиот договор.Ми одговори:”Дојди тука ти да водиш“.Треба. Нашето име ќе биде спасено.

 

 

Related posts

Leave a Comment