Македонија

БИЛ НИКОЛОВ : Медиумите во Македонија објавуваат текстови кои се промакедонски само ако им се ПЛАТИ или ако тоа го одобри партијата на која и служат. Не ви е срам?

Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права (ММДЧП) и безкомпромисен борец за зачувување на македонскиот идентитет и интегритет, Бил Николов во своето најново обраќање критикуваше многу од медиумите за нивната сервилност кон партиите кои директно им се мешаат во уредувачката политика и не им дозволуваат да објавуваат промакедонски текстови.

Многу од медиумите во Македонија објавуваат текстови кои се промакедонски само ако им се ПЛАТИ или ако тоа го одобри партијата на која и служат. Не ви е срам? Ниту една партија не е промакедонска, туку само бараат пари. На вистинските Македонци, Македонија им е пред се, напиша Николов на својот Твитер налог.

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!