Македонија

Бил Николов : Мицко ги напаѓа тие кои ја бранат Македонија, а не сака да се бори со тие кои ја напаѓаат Македонија

Претседателот на меѓународното здружение за човекови права на Македонците од Канада Бил Николов,на својот Твитер налог го критикуваше Христијан Мицковски поради неговата инертност во одбрана на името Македонија и поради неговата непринципиелна политика која тој ја води.

Мицко призна дека #ДПНЕ нема да стори ништо за да го укине принудното преименување. Ги напаѓа тие кои ја бранат #Македонија, а не сака да се бори со тие кои ја напаѓаат Македонија. Ако “#ВМРО” се разбуди, ќе победат на изборите. Ако не, ќе загубат од предавниците. ПАТЕТИЧНО,напиша Николов.

 

Related posts

Leave a Comment