Македонија

БИЛ НИКОЛОВ : Нема да дозволам сеќавањето за дедоми Крсто да биде обесчестено од продадени, предавнички политичари.

 

Претседателот на здружението за човекови права на македонците од Канада ММДЧП Бил Николов,упати порака до продадените македонски политичари кои од ден на ден бришат се што е македонско.

Нема да дозволам сеќавањето за дедоми Крсто да биде обесчестено од продадени, предавнички политичари,вели тој.

Вие не сте мои стопани,не сте газди на моето име.

Јас сум Македонец,роден како Македонец,во село Желево,Леринско во Егејска Македонија,под османлиска окупација.Продадените политичари,не можат да го сменат моето име и идентитет.

НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА 

ДА ГО ОДБРАНИМЕ

 

 

Related posts

Leave a Comment