Македонија

БИЛ НИКОЛОВ : ОНОЈ КОЈ ТВРДИ ДЕКА ГИ ПРЕСТАВУВА МАКЕДОНЦИТЕ ДОДЕКА ГО СЛАВИ ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е САМО ЕДЕН ОБИЧЕН ПРЕДАВНИК

Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права (ММДЧП) и безкомпромисен борец за зачувување на македонскиот идентитет и интегритет, Бил Николов во своето најново обраќање ги критикуваше политичарите кои одбиваат да кажат Северна Македонија, но во исто време не прават ништо за враќање на името на државата Македонија, не можат да се квалификуваат како патриоти.Велејќи дека ги преставувате македонците додека го славите членството во НАТО ве квалификува како предавници алудирајќи на политичарите од опозициската ДПМНЕ и другите самопрогласени патриотски партии и здруженија.

Одбивањето да се каже „Северна Македонија“, во исто време не правејќи НИШТО за да се врати името  Македонија не ве квалификува како патриот. Тврдејќи да ги претставувате Македонците додека славите членство во НАТО, ве квалификува како предавници. Нашето име е Македонија, а ние сме Македонци, пишува Николов на својот Твитер профил

 

Related posts

Leave a Comment