Македонија

Бил Николов : Сликите бледнеат. Ние нема да дозволиме да бледнее нашиот идентитет.

Сликите бледнеат. Ние нема да дозволиме да бледнее нашиот идентитет. Кренете се Македонци. Нашите претци се кренаа на востание.Денес е Илинден и оваа е годината кога ќе го спасиме нашето име и етничка припадност. Нема да дозволиме нашите угнетувачи да не избришат од историјата,порача на Твитер Бил Николов претседателот на здрушението за човекови права на Македонците од Канада ММДЧП и истакнат борец за македонската кауза и патриот.Тој верува дека годинешниов Илинден ќе биде иницијална каписла за спас на нашето име и нашата етничка припадност.

 

Related posts

Leave a Comment