Македонија

БИЛ НИКОЛОВ : Јас немам трпеливост кон оние што и се обраќаат на Македонија со расистичкото, наметнато име

Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права на македонците од Канада,Бил Николов,упати критика до сите белосветски политичари и лидери на држави(поранешни и сегашни)дека има нулта толеранција за нивниот расистички однос кон Македонија и македонците.

Јас немам трпеливост за оние кои и се обраќаат на Македонија со расистичкото, наметнато име „ NorthMacedonia “ и  ни кажуваат дека не е „навредливо“ затоа што така светот „нè препознава“. Прочитајте ја мојата колумна од 2016 година во TheHill и објаснете го вашето лицемерие. О, и да ,остане во тек …

 

When Greece and Hillary Clinton tried to erase Macedonia

 

Loading...

Related posts

Leave a Comment