Македонија

Благонадежниот блгарин Петар Колев кој го изрекетира Орце Камчев,разочаран што Сдсм не се поклонила на гробот на Александров

 

Благонадежниот блгарин Петар Колев разочаран што неговите пријатели од Сдсм не се поклониле на гробот на Тодор Алкександров по повод годишнината од неговото убиство.Инаку Петар Колев,претседателот на ГДУ,важи за близок соработник на Красимир Каракачанов и Бојко Борисов,преку кого пред неколку месеци успеал од Орце Камчев,да добие поголема сума на пари за неговата отворено пробугарска партија ГДУ.Инаку Орце Камчев исто така има блиски релации со претседателот на Бугарија,Бојко Борисов,со кого ги врзуваат низа матни бизнис зделки.Покрај Орце Камчев,како ,,донатор,, на Колев и ГДУ се споменува и рускиот бизнисмен Сергеј Самсоненко,кој за време на владеењето на Дпмне беше посочуван како партнер на Камчев во неколку компании.Кругот се затвара со Зоран Заев кој исто така под притисок на Бојко Борисов,во кого Заев гледа лобист на патот кон ЕУ,се споменува како дел од кругот за финансиска логистика на Петар Колев и бугарската експозитура ГДУ.Очигледно преку изјавата на Колев за разочараност од непоклонуваето на Сдсм на гробот на Александров,се крие порака од Софија и Борисов дека Заев не испорачал доволно од барањата кои соседната држава ги доставила до него како услов за продолжување на подршката од Софија кон евроатлантскитот пат на Македонија.

 

Related posts

Leave a Comment