Политика

Бомба на Палевски : Акција ,,Дивиот Ангел”-раководството на ДПМНЕ прими кеш за да дозволи Заев да ја приграби власта

 

Љупчо Палевски на својот Фејсбук профил лиферуваше информација во која  посочи дека раководството на Вмро-Дпмне земало пари за да учествува во однапред припремена акција на УБК со цел инсталирање на Заев на премиерската функција, во која од раководството на Дпмне било изманипулирано членството на партијата за време на протестите пред и после 27 Април.

Палевски вели :

Додека Мурто (Муртино) чекаше премиер да стане, многу ми е жал што морам да ви соопштам, Црвено Жолтото раководство зeмаше кеш секој ден за да ве водат, качулките земаа кеш за да контролираат, а патриотите исто така земаа кеш за патриоти да бидат.Се  плати  Курто.
Слободно пљукајте, викајте, вистината е таа, боли, ама пак е таа, неможе да биде друга. Акцијата се викаше Дивиот Ангел, УБК ја организираше, тоа е уметничко дело на КУРТОиМУРТО, бевме наивни и глупи и јас меѓу Вас, денес не сме, доста беше од КУРТОиМУРТО.

 

Related posts

Leave a Comment