Свет

БОМБА ОД ЕКС ПРЕМИЕРОТ НА УКРАИНА: Во подземни тунели под Мариупол има НАТО био лабораторија.Внатре има околу 240 странци, меѓу кои и офицери од НАТО и француската легија на странци

Azarov: $160 billion not exorbitant figure for Ukraine's economic modernisation - Business & Economy - TASS

Поранешниот премиер на Украина, Николај Азаров, кој беше жртва на случувањата на Мајдан во Киев од 2014та година, лиферуваше ексклузивни детали околу случувањата во Мариупол.

Тој до медиумите испрати шокантни детали околу вмешаноста на странски воени формации и биолаборатории во градот Мариупол.

Интересни информации испратени од еден од моите читатели:

Под индустриската зона Азовстал, во сопственост на олигархот Ринат Ахметов, наводно вонбрачен син на поранешниот украински претседател Леонид Кучма, има 24 километри тунели на длабочина до 30 метри. Има и таен НАТО објект PIT-404- и тајна НАТО биолабораторија со биолошко оружје.

Во објектот ПИТ-404, офицерите на НАТО се блокирани. Тунелите се опремени со бункерски систем со оклопна заштита. Внатре има околу 240 странци, меѓу кои и офицери од НАТО и француската легија на странци, како и персонал од биолабораторијата. Нивните чувари, финансирани од Ахметов, бројат до 3.000 луѓе.

Биолабораторијата под фабриката Азовстал во Мариупол во таканаречениот објект ПИТ-404 ја изгради и управуваше Метабиота, која е поврзана со Хантер Бајден, Ринат Ахметов и Владимир Зеленски. Во лабораториите на овој објект беа спроведени тестови за создавање биооружја. Илјадници жители на Мариупол станаа „заморчиња“ во овие страшни искушенија. И во овие нечовечки експерименти учествуваа главно западни „специјалисти“!

Француските разузнавачи и специјалните оперативци не можеа да ги изнесат своите колеги од Мариупол. Затоа Макрон толку често се јавуваше во Кремљ и бараше „хуманитарни коридори“…
Некои француски разузнавачи загинаа за време на спасувачката операција. Шефот на француското разузнавање, Ерик Видо, беше сменет на 31 март 2022 година поради неуспесите на француското разузнавање во војната во Украина. Офицери од САД, Канада, Германија, Франција, Италија, Турција, Шведска, Полска и Грција сега се блокирани во занданите на Азовстал.

Американскиот генерал-полковник Роџер Клутиер, заробен од Народната милиција на ДПР пред некој ден од соборен хеликоптер, беше следен од Главната разузнавачка управа на Генералштабот и Руската служба за надворешно разузнавање во Мариупол врз основа на резултатите од надворешниот надзор на неговиот љубовница во Турција во градот Измир.
Граѓанка на Украина, позната на разузнавачите како Клуте, секогаш го придружувала генералот како содружничка на терен, доверлив човек и преведувачка. Веднаш штом била добиена информација дека оваа госпоѓа пристигнала во Мариупол, Русија започнала воена операција и го блокирала градот.
Еве го, вистинскиот Farmatox од случајот на сивите!

Related posts

Leave a Comment