МакедонијаРегион

Бојко Борисов со уште една провокација до Македонија -Гоце Делчев е бугарски херој кој вложи се за слободата на Македонија. ( видео )

 

На маргините на Пловдивскиот економски форум претседателот на Бугарија Бојко Борисов упати уште една провокација до Македонија во врска со личноста на македонскиот великан Гоце Делчев.

Тој изјави : Гоце Делчев е бугарски херој кој вложи се за слободата на Македонија. Исто како Че Гевара кој беше аргентинец, но кој се бореше за слободата на друга земја во случајов Куба.

Бојков изјави дека на балканот има политичари кои ги разбираат овие нешта и дека се надева дека сите недоразбирања помеѓу народите ќе бидат надминати.

 

Related posts

Leave a Comment