Регион

БУГАРИЈА ОДБИ ДА ИСПОРАЧИ ОРУЖЈЕ НА УКРАИНА: Премиерот Петков – „Премногу сме блиску до конфликтот“

Petkov: History should not be the only criterion for Northern Macedonia's  EU membership - Free Press

Премиерот Петков изјави дека Бугарија е „премногу блиску до конфликтот“ за да испрати оружје таму.Истовремено, по ова прашање дојде до раскол во владејачката коалиција.

Социјалистичката партија предупреди дека ќе се повлече од коалицијата доколку воена опрема од Бугарија биде испратена во Украина. И друга коалициска партија, Демократската партија, рече дека ќе го стори истото доколку Бугарија одбие да испорача оружје на Киев, пишува Блумберг.

Премиерот вети дека „ќе бара дијалог во коалицијата“.

Related posts

Leave a Comment