Регион

Бугарскиот претседател го обвини премиерот за шпионирање на владата

Бугарскиот претседател Румен Радев ја коментираше изјавата на премиерот Бојко Борисов дека бил прислушуван во тоалетот. Тој смета дека Борисов се обидува да го убеди дека нема никаква врска со прислушувањето на Радев.

„Што се однесува до господинот Борисов, тој се обидува да ја префрли одговорноста за прислушување на некој друг, како што прави секогаш, ако успее да го сокрие овој скандал во зајачка дупка, иако таму повеќе нема место за скандали“, рече Радев.

Борисов ги користи државните структури за лични политички цели, убеден е Радев.

„Тој му кажува на обвинителството кого да уништи. Дури и полицијата се користи против непослушните Бугари . Затоа треба да се бориме за нашите права и да не дозволиме во Бугарија да се владее со методите на шпионажа “, изјави Радев.
Да потсетиме, претседателот Радев  го постави прашањето  дали премиерот Борисов знаел за прислушувањето , бидејќи МУП и Националната агенција за национална безбедност се под негова надлежност.
Бојко Борисов
Како одговор, Борисов рече дека тој ресор самостојно донесува одлуки и дека тој лично нема никаква врска со тоа и  дека знаел како Радев се чувствува, бидејќи тој самиот бил мета на прислушување.
‘Кога партијата на Радев ме прислушкуваше во тоалетот и кога ме снимаа, никого не обвинував. Само ги стиснав забите.‘‘, рекол Борисов.

Related posts

Leave a Comment