Свет

Вака изгледа ослободувањето на ИДЛИБ : Сириските херои објавија снимки од нивниот поход до конечна победа! (ФОТО / ВИДЕО)

На 2 март сириските трупи го повратија градот Саракиб во источен Идлиб од групи поврзани со Ал Каеда и турската армија.

Подоцна истиот ден, тие го продолжија својот напредок, ослободувајќи ги населбите Јавабас и Тамаба.

На 3 март конфликтите во областа продолжија додека сириските сили напредуваа подлабоко кон позициите на турските сили.

Напредување на сириската арапска армија преку Саракиб (Фото: АНА)

Фатен терорист:

Толку од птотурската пропаганда дека злобните Сиријци и Руси демнат мирни припадници на Ал Каеда:

 

Related posts

Leave a Comment