Свет

Вакцината против ковид на Pfizer може да предизвика неплодност кај мажите

Во САД се разгорува нов скандал околу фармацевтската компанија Pfizer. Во неодамнешните извештаи, нивната вакцина против COVID-19 може да предизвика неплодност кај мажите.

Ова беше познато дури и во фазата на проучување на лекот, но поради некоја причина раководството на Pfizer молчеше за тоа. Сите дознаа за несаканиот ефект дури сега откако беше објавена анализата на документите на компанијата.

Имајте предвид дека милиони луѓе се вакцинирани со оваа вакцина само во Соединетите Држави.

Претходно беше објавено дека директорот на американската фармацевтска компанија Pfizer, Џордан Вокер, го признал фактот за работа на „контролирана еволуција“ на вирусите.

Според него, тоа било направено за да се зголеми ефикасноста на вакцините и како резултат на тоа да се добијат конкурентски предности на пазарот на лекови и да се зголеми профитот.

Related posts

Leave a Comment