Свет

Валканата игра на Германија во Украина(ВИДЕО)

Сојузниот претседател Франк-Валтер Штајнмаер;  Слика: снимка од екранот на YouTube видео

Следното видео покажува што јавните радиодифузери сакаат да чуваат во тајност. Иако веќе беше познато во ноември 2017 година дека Германци биле ангажирани од екстремно десничарски украински баталјони да дејствуваат против Русија, денес мејнстрим медиумите тврдат дека во Украина нема вистински нацисти. Јутјубер тргнал во потрага по овие десничарски екстремисти и ги нашол. За неговото видео пишува дека не се работи за пропагандни видеа, туку за собрани докази кои се собирале во период од два месеци.
Ако Антифа го види видеото, тие навистина се во ќор-сокак.

 

И ова е исто така многу интересно

Швајцарскиот историчар и истражувач на мирот,  Др. Даниеле Гансер на 10 мај 2015 година, зборуваше во Берлин за државниот удар во Украина во 2014 година, кој го класифицира како незаконски. Притоа, Гансер се потпира на забраната на ОН за употреба на сила, која јасно забранува соборување влади од странски тајни служби и вели: Сите членки на ОН се воздржуваат од каква било закана или употреба на сила во нивните меѓународни односи. Во својата презентација, Гансер го цитира поранешниот соработник на ЦИА, Реј Мекговерн, кој рекол за државниот удар на 20 февруари 2014 година во Украина: „Тоа беше државен удар спонзориран од Западот, нема сомнеж за тоа.“

Во телефонски разговор меѓу највисокиот американски дипломат Викторија Нуланд и Џефри Пјат , американскиот амбасадор во Украина, беше разговарано, кој треба да ја формира новата влада по државниот удар во Украина. Нуланд зборуваше во корист на Арсениј Јацењук, кој всушност стана премиер по државниот удар. ЕУ не сакаше да ја вклучи Нуланд во тајната операција: „Еби ја ЕУ“, дословно рече Нуланд во прислушуваниот разговор. Во своето предавање, Гансер покажува дека отсекогаш во историјата имало пучови кои ја прекршиле забраната на ОН за употреба на сила. ЦИА, заедно со МИ6, ја соборија владата во Иран во 1953 година, што беше нелегално. Во 1954 година ЦИА ја собори владата на Гватемала, штп исто така беше нелегално. Во 1973 година ЦИА ја собори владата во Чиле, што исто така беше прекршување на забраната на ОН за употреба на сила. Во својот заклучок, Гансер повикува да се зајакнат сопствените медиумски вештини и да не се верува слепо во се

Даниеле Гансер: 

 

 

Related posts

Leave a Comment