Македонија

Васко Белески – Сакам да ја известам македонската јавност бидејќи е моја граѓанска должност, дека денес случајно до мене дојде информација од еден Албанец од Словенија (по потекло од Македонија) кој ми рече: И Смилковско езеро и Диво населје беа со иста цел, ТИРАНСКА ПЛАТФОРМА и менување на името

 

Болна вистина:
Сакам да ја известам македонската јавност бидејќи е моја граѓанска должност, дека денес случајно до мене дојде информација од еден Албанец од Словенија (по потекло од Македонија) кој ми рече:
И Смилковско езеро и Диво населје беа со иста цел, ТИРАНСКА ПЛАТФОРМА и менување на името. Сега кога се е завршено се прават напори да се извлечат луѓето кои биле најмени за овие два проекти. Според него 27 Април бил проект со кој со еден удар биле убиени две муви, со едниот удар се овозможи да почне процесот за промената на името, а со другиот удар се создаде аргументариум за ослободувањето на терористите од Диво Насеље.
Според него сега во наредниве месеци највероватно после Јуни 2019 кога на Македонија ќе и биде кажано дека нема да добие датум за преговори со ЕУ, ќе бидат амнестирани Терористите од Диво Насеље како последен услов од Тиранската платформа а за да нема реакции од јавноста Стево ќе ги амнестира и македонскиот патриоти кои беа испровоцирани на 27 Април. Со тоа ќе се создаде атмосвера на релаксираност а додека наесен највероватно Заев ќе биде тргнат бидејќи и на странците им треба сериозен партнер за Македонија да не банкротира, пред се овде се стараат са странските фирми кои се во Македонија.

Нажалост ова е болната вистина, ем ни го смениа името, ем не тепаа, ем сега ќе се шетаат слободни, а ние од мнозинство преку ноќ станавме слуги на малцинството благодарение на гласачите на СДС македонци по род ама по ум неуки и заблудени во некоја лакомост за пари и функција.

ФБ Статус на Васко Белески

Related posts

Leave a Comment