Свет

(ВИДЕО)МАТЕО САЛВИНИ : ЕУ Е ДУВЛО НА ЗМИИ И ЧАКАЛИ КОЕ ПОСЛЕ ПОБЕДАТА НАД ВИРУСОТ ТРЕБА ДА ГО НАПУШТИМЕ

ЕУ Е ДУВЛО НА ЗМИИ И ЧАКАЛИ КОЕ ПОСЛЕ ПОБЕДАТА НАД ВИРУСОТ ТРЕБА ДА ГО НАПУШТИМЕ

Лидерот на најпопуларната патија во Италија,Лига и поранешен министер за внатрешни работи,Матео Салвини упати канонада од критики кон европската унија поради нехуманото однесување за време на кризата предизвикана од вирусот корона од која Италија е најпогодена од земјите членки на унијата а и во светот.Тој се закани со напуштање на европската унија откако вирусот ќе биде победен.

 

Одвратно и бесно за овакваа Европа. Им требаа 15 дена да проценат дали, кому и како да помогне. Генијалци. Додека луѓето умираат. Освен “Унија”, тоа е дувло на змии и чакали. Прво ќе го победиме вирусот, а потоа ќе размислуваме за Европа. И ако е потребно, ќе се збогуваме. Без воопшто да се заблагодарам. Но, оди во……

Related posts

Leave a Comment