Филм

(ВИДЕО) Новиот филм на Северџанецот Манчевски изобилува со перверзни изопачени сцени кои воопшто не го одразуваат вистинскиот карактер на македонецот

Новиот филм „Врба“ на промоторот на антимакедонскиот проект ,,северна,, , Милчо Манчевски,во духот на неговата миленичка ,,Европа,, курвата вавилонска,изобилува со одвратни и развратни сцени(може да се забележи од најавното видео за филмот),од хомосексуални сцени,до сцени на експлицитно насилство небаре тоа е дел од карактерот на Македонецот, кој тој ,во овој филм го нарекува проколнатото стебло.Имено,оддтука може лесно да се заклучи зошто филмовите на Манчевски помпезно се промовираат од светските кинопромотори кои се гебелсова машинерија за етаблирање на новите вредности на курвата вавилонска кои доминираат во последните неколку остварувања на Манчевски,а во последниот филм доаѓаат до својата кулминација.За разлика од филмот на Манчевски,минатата година филмот Ругање со Христос на нашиот режисер Јане Бојаџи,несамо што не се најавуваше во помпа,туку беше и ставен на црна листа од преставници на институциите на системот,само затоа што реално ги прикажуваше настаните од конфликтот во 2001,како и проблемите кои нашата држава ги има со своите соседи.Очигледна примена на  двојни аршини кои веќе на секој граѓанин му се видливи и разбирливи.

Related posts

Leave a Comment