Свет

(ВИДЕО) Путин во специјално одело ги посети и разговараше со болните од Корона

ПУТИНСКИТЕ РАБОТИ ЗА КОРОНА БОЛЕСТ ВО СПЕЦИЈАЛНИОТ ДЕЛ: Руските медиуми објавуваат снимки од болницата за да бидат уништени!

Рускиот претседател Владимир Путин ја посети болницата во Комунарка, предградие на Москва во која има најголем број пациенти заразени од коронавирус. На влезот, тој носеше специјална жолта заштитна облека против вирусот.

Неговата посета е снимена со мобилен телефон. Иако видеото го објавија локалните медиуми, Министерството за одбрана соопшти дека видеото ќе биде уништено од безбедносни причини.

Путин ја пофали работата на сите лекари, особено началникот на болницата, Денис Проченко.

„Многу добро знам колку е важно да се организирате и вие тоа го постигнавте“, рече Путин.

Во Русија досега се заразени 495 лица, а едно лице почина како резултат на инфекција од коронавирусот.

Related posts

Leave a Comment