Регион

(ВИДЕО) ХАОС ВО БЕЛГРАД: Мигрантите напаѓаат возач на автобус, најавуваат сечење глави во Србија!

 

Нападот на плоштадот Сава, na почетната постојка од линијата 860, беше снимен во четвртокот вечерта кога група мигранти се обиделе да се качат во автобус без платен билет. Според превозниците, нападите се чести и мигрантите редовно најавуваат сечење на главата на граѓаните на Србија. 

Насилните ексцеси на плоштадот Сава, почетната постојка на линијата 860, беа снимени во четвртокот вечерта кога група мигранти се обидоа да се возат во автобус без билет. Ситуацијата ескалираше кога еден од нив се втурна во физичка пресметка со возачот.

Овој проблем, сепак, се случува на дневна основа. Сценариото е исто – група мажи кои се обидуваат да влезат во возило, се расправаат со возачот и патниците, заканувајќи се, удирајќи ги со тупаниците …

– Синоќа група млади луѓе во автобусот ја смирија ситуацијата, во спротивно не знаеме како ќе завршеше. Секој ден имаме проблем со мигрантите кои не сакаат да платат билет, и влегуваат во дискусии со возачот и патниците. Тие се закануваат, гестикулираат како да  отсекуваат глава, пукаање … Немавме физички напад врз возачот,  претежно се само закани, но и удари со тупаници во стаклото – ни рекоа во превозникот „Стрела УБ “.

– Тие ги вознемируваат патниците, оставаат шишиња, прават хаос во автобусот. Нашите луѓе не знаат што да прават. Секогаш има 4 до 6 во група. Се случува, на пример, шест од нив да купат три билети. Тие одбиваат да излезат надвор и никој не може да ги исфрли – велат превозниците.Како што велат, нивните возила за општината Обреновац се нови, и тие не можат да им дозволат на патниците, без разлика дали се мигранти или не, кои нема да платат билет , уништување на автобусите.Според наше сознание, никој од мигрантите не е уапсен за нарушување на јавниот ред и мир, а владеачката СНС не се огласи за нападот, како и политичките невладини организации кои поддржуваат масовна миграција во Србија

 

Related posts

Leave a Comment