Свет

[Видео18+] Џихадистите претрпеа огромни загуби во неуспешниот напад врз сириската армија

 

 

Џихадистичките бунтовници започнаа тежок напад врз позициите на сириската арапска армија (САА) во северозападниот дел  на провинцијата Хама претходно оваа недела.

Водени од Џејш ал-Изза и Хејат Тахрир Ал-Шам, џихадистичките бунтовници ја нападнаа одбраната на сириската армија во градовите Јалмех и Хуајез во северозападниот дел на Хама.

Сепак, нивните напади врз овие два града  завршија  катастрофално по џихадистите, бидејќи сириската арапска армија  ги одби двата напади притоа  ликвидирајки многу непријателски борци.

Подолу е наводно видео од фронтот што покажува тела на многу милитанти убиени по нивниот тежок напад врз позициите на сириската арапска армија.

 

Related posts

Leave a Comment